Supošana – lielisks atpūtas veids visai ģimeni!

Zinājāt, ka sup dēļi lielākai daļai no mums ne ar ko neatšķirsies no parastakā serfinga dēļa, pie tam tāda lieta nemaz nav bez skaidrojuma. 21.gs. sākumā viens slavens sērfotājs Riks Tomass piedāvāja alternatīvu, kad sērfošanai nav viļņu un tas ir Stand Up Paddle Boarding. Pēc viņa domām, tas bija veids, kā saglabāt formu, uztrenēt izturību un līdzsvaru. Tomēr četrus gadus pēc tam, tad kad tas parādījās vienā no ASV kanāliem, supošana saņēma savu popularitātes vilni. ASV iedzīvotaji supošanā saskatīja lielas cerības un centās patlai sūpošana pārtop par nacionālo sporta veidu. Mūsu valstī ar prieku tika pieņemta supošana un pielāgota Latvijas dabai. No šī brīža sup izbraucieni palika par aizraujošu risinājumu, kad tiek plānota atpūta ar draugiem vai ģimeni.

Sup noma – opcija aizbēgt prom no pilsētas kņadas

Šodienas iespēju vidē ir tiešām milzīgi daudz dažādu iespēju, kā pavadīt aktīvi savu atpūtu, pie tam nav nozīmīgi, vai Jums plānos būs atpūta ar draugiem vai ģimeni, katram variantam iespējams sameklēt savējo. Nenoliedzami tagad mums tīk daudz ceļot, bet aplūkojiet, kas ir apkārt! Latvijā jau ir tiešām daudz iespēju, priekš tam, lai aktīvā atpūta varētu būt ideāla. Daudzas viesu mājas, kas atrodas gleznainajās vietās, pie tam, kuru piedāvājumā jau ir velosipēdu noma, lai apskatīt apkārtni. Tā kā bieži atpūtas zonas atrodas pie ūdens, ir piedāvāta arī laivu noma un katamarānu noma, un interesanti, ka pat buru jahtas noma pat ir iespējama, ja esat ārpus Rīgas. Bet, kad šāda aktīvā atpūta ir apnikus, tagad ir unikāla opcija – sup izbraucieni. Supošana Latvijā ir salīdzinoši jauns atpūtas veids, bet tajā pat brīdī jau sup noma ir pieprasīta. Kā arī pat ir cilvēki, kuriem jau ir lētāk iegādāties dēli, nekā tik bieži izmantot tādu pakalpojumu, kā sup īre.

Kāda veida sup dēļi ir pardošanā?

Uz šodienu sup dēļi iedalās gan pēc paltuma, tā arī pēc garuma. Piepūšamie sup dēļi pēc svara ir sākot ar 6 – 18 kg. Sup dēļi ir platuma ziņā ir pieejami no divdesmit piecām un pat līdz četrdesmit collām. Jo mazāks ir dēļa platums, jo grūtāk tad ir noturēt līdzsvaru, savukārt šaurs platums nodrošina to, ka supošana būs ātra. Labākais platums iesācējiem jau ir 32 – 35 collas. Ar šo paltumu jebkuri sup izbraucieni varētu būt viegli, ērti manevrējami, kā arī dēlis nešūposies no virsū ejošā viļņa. Jo smagāks ir pats braucējs, jo platāki sup dēļi ir jāpiemeklē. Bet maza svara braucējam otrādi – dēlim jābūt šaurākam. Sup dēļi pēc biezuma ir no 4-6 collām. Jo biezaks ir dēlis, jo mazāk tas iegremdēsies ūdenī no slodzes uz tā. Sup dēļi ar maksimālu platumi ir izcili atbilstoši aukstā klimatā. Bez dēļa, lai supošana būtu izdevusies Jums būs nepieciešams airis un drošības pavada, kas stiprinās pie kājas un notur Jūs pie dēļa.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *