Šodienas meža pārstrādes industrija, tās progress un piedāvājuma klāsts

Meža izstrādē pārsvaru gūst sortimentu tehnoloģija, kas ir kad, koka stumbru atzaro turpat mežā, bet pats stumbrs tike sadalīts pa sortimentiem, kā piemēram, bērza finierkluči B un A klases, taras kluči, malka un papīrmalka, un tad produkts tiek vests uz ražotni.

Protams, tam kādā veidā tiek izcirsti koki, apaļkoks atzarots un koka stumbrs, ir ļoti liela nozīme, it sevišķi, kad koklaukumi satur iespaidīgus kokus. Nesvarīgi, vai varbūt apalkoks ir sagatavots konkrēti no īpašnieka puses, vai pat viņš griezīsies konkrēti pie mežizstrādes industrijas darbinieka, pašu sadalīšanu sortimentios būtu jānoteic īpasniekam, tāpēc tam tad ir japārzin, kas tad ir apaļkoks un arī tā papīrmalka.

Pats apaļkoks un tā pielietošana

Lielais koku transports nogādā uz rūpnīcu kartejo baļķvedēju, kur ir apaļkoks, jau redzēta aina, vai ne? Bet, kur tālāk būs izmantots apaļkoks un tā daļas, neviens nevar iedomāties. Koka stumbrs tiks sortimentēts, kur stumbrs tiek dalīts piecās daļās. Visvērtīgakā sastāvdaļa dažādiem kokiem ir finiera klucis, pie tam bērza finierkluči būs skaitīti salīdzinoši par vērtīgākiem. Tos izmanto gan celtniecībā, gan ražojot mēbeles, pielietojums būs daudzveidīgs kā arī tagad nepieciešams. Tāda daļa kā taras kluči arī tiek pielietoti zāģēšanas materiālu izgatavošanā, no kā pēc tam izgatavo mēbeles kā arī cita veida lietas. Un papīrmalka ir jau materiāls, kuru pielieto siltuma iegūšanai, parasti izgatavojot no tā granulas. Mēs visi zinam, ka Latvija tomēr ir valsts, kas bagāta ar mežiem, un apaļkoks tiek pielietots ne vienīgi pie mums, taču arī daudz novirzīts eksportam.

Baļķvedēja pakalpojumi – kurā vietā griezties tieši pēc transporta

Ņemot vērā to, ka pie mums mežizstrādes joma ir viena no galvenajām jomām, gadu gadiem ir izveidojušies daudzi kompānijas, kuri sniedz palīdzības roku mežu saimiekiem veikt cirtes savos mežos, pēc tam izveidotais apaļkoks jau būs virzīts turpmākajā realizācijā. Ir jau tādi, kuri palīdz apstrādājot mežu, vai sniedz tādu lietu, kā baļķvedēja pakalpojumi, un jau ir uzņēmumi, ko darbības joma izplešas arī tajā, ka tie pērk mežu un cirsmas, pēc tam toz izmanto priekš sevis. Pirms tam kā mēģināt atrast kompāniju, Jums jāizprot, ko tieši grib klients pats. Pārdot sev piederošo mežu, vai, piemēram, atrast to, kurš palīdzēs ar meža izciršanu, nenodarot tam pāri, un garantēs, ka tieši Jums piederošais apaļkoks tiks palaists ražošanā pie tam Jūs par to saņemat savu naudu. Tieši šī opcija būs pilnībā Jūsu pārziņā, bet, piemēram, meklējot sadarbības partneri, vajadzētu arī izvēlēties ilglaicīgus šī tirgus jomas dalībniekus, kas jau ir sevi parādījuši tirgū.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *