Mežu kā cirsmas pārdošanas darījumi.

Tie sastāda galveno procentuālo daļu no Latvijas sauszemes. Daba ir mūsu zemes vizītkarte un to bieži ir apstiprinājuši arī citu zemju tūristi. Ir vairāki faktori, kuri nosaka mežu un cirsmu pirkšanas un arī pārdošanas darījuma norisi un arī apmēru, tāpēc savu pieredzi nevajag vērtēt pēc citu piemēra.

Mežu likumā ir atrunāti noteikumi, kuri jāņem vērā pērkot kā arī pārdodot mežus. Kas jāņem vērā, ja vēlaties pārdot mežus?

Meža vērtība Latvijā.

Rentablitāte ir viens no, ja ne pats galvenais cenas nosakošais faktors mežu pārdošanā un pirkšanā.. Šis faktors ir ļoti svarīgs ne tikai tad, ja grasāties pārdot mežus valstij, bet arī privātpersonām. Koku un, protams, augu tips, cērtamo koku kubatūra, būs nozīmīga tad, ja grasāties pārdot cirsmu. Ja esat ieinteresēts pārdot savu meža gabalu Valsts mežiem, tad viņu interesēs kļūst iegūt meža zemes, kuras noteikti ir pēc iespējas tuvāk citiem valstij piederošiem mežiem. Meža cenas obligāti ietekmēs arī ceļu tuvums tam, paša meža atrašanās vieta, grāvju stāvoklis, mežaudze un arī zemes auglība. Mežu cenu par hektāru nosaka arī interesentu skaits. Augtāku cenu piedāvājumu ir iespējams saņemt, ja būs daudz interesentu.

Ienāc un uzzini vairāk – https://siardn.lv/

Cirsmas cena Latvijā.

Katrs meža zemes gabals ir atšķirīgs, pemēram, cirsmu pārdošanā, arī svarīgs kļūst interesentu daudzums. Informācija šajā nozarē izplatās izteikti strauji, tāpēc, nevajadzētu uzķerties uz pirmā vilinošā piedāvājuma, jo varētu gadīties, ka pircējs zina, ka pašlaik ir vienīgais. Pirms piedāvā meža cirsmu, tā noteikti ir jaizdasto, kas nozīmē, ka jāizmēra mežu kubatūra kubikmetros. Meža zemes dokumentos šāda informācija jau ir norādīta, bet tā ir aptuvena. Pircējs cenas piedāvā vadoties arī uz citiem faktoriem, kā piemēram, par kādu cenu tiks pārdots izgatavotais sortiments.

Cenas noteicoši faktori.

Galvenā mežu vērtība ir tas, kādi koki aug mežā un arī kur tas atrodas. Meža cena veidojas kombinējot daudzus rādītājus un tā varētu sasniegt pat 8000 eiro par hektāru. Skuju koku meži ir visvērtīgākie, taču, zemākā vērtība ir jūras tuvumā esošajiem mežiem un cirsmām. Mežu vērtēšana var tikt uzticēta gan valsts uzņēmumu darbiniekiem, gan privātiem uzņēmumiem, kuri ar to nodarbojas ikdienā. Mežu cenas mūsu valstī bieži tiek noteiktas balstoties uz Valsts Mežu Dienesta balstītiem izcenojumiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *