KUR SAMEKLĒT CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTUĻU PIEMĒRUS?

CV online ir viena no interneta dzīlēs meklētākajām frāzēm. Jebkuram no mums darbs ir nepieciešamība, it īpaši tiem, kuri darba attiecībās vēl nav stājušies, atrodas bezdarbnieka statusā vai arī plāno pāriet no vienas darba vietas uz citu. Kādēļ ir svarīgi uzrakstīt labu CV, kas satur visu nepieciešamo informāciju, neieslīgstot liekās detaļās? Galvenokārt tāpēc, lai potenciālais darba devējs spētu objektīvi novērtēt to, vai kandidātam ir kādas zināšanas konkrētajā jomā, kurā ir izsludināta vakance.

Aktuālās vakances tiek izvietotas sociālajos tīklos, darba devēju interneta vietnēs, nodarbinātības aģentūru vietnēs un arī sludinājumu portālos. Lai pieteiktos uz vakanci, joprojām nemainīga ir prasība iesniegt CV un motivācijas vēstuli. Tas ir veids, kā vispārināti iepazīties ar potenciālā darbinieka prasmēm un spējām.

KAS PALIELINA OPCIJAS TIKT UZAICINĀTAM UZ INTERVIJU?
Latvijā, joprojām, motivācijas vēstules jēgu daudzi neizprot. Darbs Rīgā, darbs Valmierā vai Daugavpilī vai Latvijas reģionos ir vienlīdz nozīmīgs kā darbiniekam, tā darba devējam. CV paraugs un motivācijas vēstules rakstīšanas paraugi ir atrodami dažādās interneta vietnēs, turklāt, informācija pieejama pat dažādās valodās. Darba piedāvājumi, lielākoties, tomēr ietver lūgumu pēc šo dokumentu iesniegšanas, tādēļ to nevajag uztver nenopietni. Piesakoties darbam, ieteicams izpildīt visas norādes, lai palielinātu iespēju tikt uzaicinātam uz pārrunu otro daļu.

LABĀKĀS DARBA AĢENTŪRAS EIROPĀ.
Darbs ārzemēs joprojām ir populārs temats par kuru daudzi vēlas uzzināt sīkāku informāciju. Joprojām netrūkst cilvēku, kuri vēlas izmēģināt savus spēkus darba iespējām ārpus Latvijas robežām sezonas darbos, gan uz ilgāku laiku, jo šādi ir iespējams piepelnīties un vieglāk iekrāt. Lai izvairītos no dažādām nepatīkamām situācijām, jāizmanto tikai kvalitatīvu un kvalificētu darbā iekārtošanas aģentūru pakalpojumi. Lai izsvērtu visus par un pret sadarbībai, atsauksmes par aģentūru un piedāvātajām vakancēm ir obligāti jāpārbauda. Nereti visu nepieciešamo dokumentu nokārtošanu piedāvā arī darba devējs.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *