Mājokļa drošības risinājumi – ko tad darīt, lai dzīvot nesatraucoties?

Arī jau ar labām ārdurvīm un vēl uzticamām durvju slēdzenēm nebūs īstenojams pilnīgi būt pārliecinātiem par mājokļa drošību. Priekš tam, lai pēc iespējas maksimāli paaugstinātu īpašuma drošību, Jums ir vajadzīga signalizācijas uzstādīšana mājai vai dzīvoklim. Visas mūsdienu ierīces darbojas pēc līdzīga principa, bet atšķiras pēc to datu pārraides tipa, sensoru daudzuma vai veida, gan arī dažām citām funkcijām. Bet, lai saprastu priekš sevis, kas katrā konkrētajā gadījumā ir labāks, Jums priekš sevis ir jāizprot, kāda veida drošības risinājumi eksistē un kādā veidā tie strādā.

Apsardzes veidi kā arī izvēles opcijas

Gribat drošāk aizsargāt privātmāju? To tiešām var veicināt šādi drošības risinājumi – īpašuma aizsardzība jau ar īpaši sagatvotiem cilvēkiem un to sauc – fiziskā apsardze, vēl ir tehniskā apsardze, dažādi inženiertehniskie varianti un arī kombinētie drošības pasākumi. Tieši ar ko tad tie atšķiras savā starpā var redzēt zemāk.
Objektu apsargā īpaši sagatavoti dienesti un to cilvēki – šī apsardzes metode arī tiek dēvēta kā fiziskā apsardze, pie tam to jau var realizēt divējādi: izvēloties uzņēmumus, kas tad kvalificējas objektu aizsardzībā, vai nolīgstot atsevišķu sargu. Kompānijas, kas tad piedāvā cilvēkiem fizisko apsardzi, pašu darbu veic kvalitatīvi un arī efektīvi, pie tam šādu uzņēmumu speciālisti ir īpaši apmācīti un tiem būs nepieciešamie aizsardzības līdzekļi (ieroči, formas tērpi un arī aprīkojums). Šādas aizsardzības realizācijas darbs ir saprotams, tomēr salīdzinoši dārgs. Lētāks risinājums ir sargs, ko arī, piemēram, varētu nolīgt, izmantojot apsardzes firmas.
Tehniskā apsardze, kur ir pielietota signalizācijas uzstādīšana, kur visi signāli nokļūst uz apsardzes “pulti”. Svarīgākie instrumenti, lai aizsargāt objektu, ir speciāli signalizācijas sistēmas sensori. Turklāt šādas iekārtas ir uzstādītas aizargājamā objekta perimetrā, kas vajadzības gadījumā ziņo. Pie tam un šajā gadījumā ir 2 varianti, kurā viens ir līguma noslēģšana tieši ar kompāniju, kur speciāli norīkots cilvēks seko situācijai klienta majoklī. 2. izvēles variants ir, kad tieši ziņa nonāk uz īpašnieka telefonu un ziņo par situāciju.
Mājas apsardze izmantojot inženiertehniskos līdzekļus – šeit tiek lietoti dzelzs režģi, žalūzijas uz logiem, kā arī triecienizturīgs pārklājums. Dotais variants bez šaubām būtu lētāks kā arī salīdzinoši drošs, kaut gan uguns nelaimes situācijā var būt izveidots slazds pašam saimniekam, kā arī bieži tas neaiztur laupītājus.
Pēdējais variants ir apvienotie jeb kombinētie drošības risinājumi, šajā gadījumā var būt izmantoti 2 vai arī vairāki aizsardzības veidi. Šinī izkārtojumā var būt tiešām pārliecinātiem par mājokļa drošību.

Ieteikumi apsardzes uzņēmuma atrašanā

Tiei pats svarīgākais, izvēloties apsardzes firmu, vai ir dabības licence, un pārbaudiet pieejamo dokumentāciju. Uzziniet, pie kādiem apstākļiem kompānija sniedz kompensāciju saviem klientiem, un kādos apmēros. Pārbaudiet, vai šādas saistības ir noteiktas klienta līgumā. Apskatieties, kādas atsauksmes ir par firmu. Skatot klientu rekomendācijas, var noskaidrot ne vienīgi par uzņēmuma darba trūkumiem, bet arī par to, kā vadība reaģē uz sūdzībām. Izpētiet, kādus pakalpojumus uzņēmums sniedz. Jo vairāk to ir, jo labākas iespējas izveidot integrētu mājas drošības sistēmu, kas reaģēs ne vien uz laupīšanu, bet arī, piemēram, uz plūdiem un ugunsgrēkiem. Un pēdējais – Jūs varat uzticēties pirmajam iespaidam, jo, ja speciālistu veidols, to iekārtas un transportlīdzekļu stāvoklis nerada pārliecību, turpiniet meklēšanu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *