Kad noteikti jādodas pie profesionāla auto mehāniķa?

Katrs mašīnas īpašnieks, atdodot savu automašīnu remontam vai apkopei, uztraucas par to vai tiešām pakalpojums realizēts labi. Tik tiešām, no tā, cik tad profesionāli būs veikts auto remonts, ir atkarīgs arī tā darbošanās ilgums un, svarīgākais, tieši Jūsu drošība braukšanas laikā. Kad pienāk brīdis, ka tiek izvēlēts autoserviss Rīgā vai arī jebkurā citā Latvijas pilsētā, lielākā daļa cilvēku izvēlās pēc cenas.Kāds mēģina uziet pakalpojumu klāstu pēc zemam cenām, kāds, gluži savādāk, koncentrējas uz to, ka tieši dārgāks autoserviss ir un būs labāks. Tajā pat brīdī, kas būtu tas galvenais uz ko lūkoties, neviens nemaz nezina. Te mēģinam noskaidrot ko vairāk par to, kāds tieši auto remonts tiek nodroš‌āts, ar ko labs automehāniķis atšķiras no nekvalificēta, un arī pēc kā tad vadīties, kad tiek meklēts autoserviss.

Sertificēts toyota autoserviss un parasts serviss, ar ko tie atšķiras savā starpā?

Pilnīgi visi servisi jau ir dalīti trīs lielās grupās – oficiāls dīleru autoserviss, daudzu auto brenda marku servisi vai tā sauktie privātie servisi un visbeidzot privātas garāžas, kas nav nekur reģistrētas.
Ikviens auto tirdzniecības uzņēmums kvalificējas vienā noteiktā automašīnu brendā, dažreiz divās, taču tad tās ir tehniski līdzīgas. Tieši tās būs drošas firmas, kas aizņem septiņpadsmit procentu tirgus daļu. Tāds autoserviss pielieto vienīgi oriģinālās detaļās un īpašu kvalitatīvu inventāru. Lai sāktu darbu pie automašīnas tehniskās apkopes, katrs oficiālais serviss ir akreditēts un arī saņem attiecīgu sertifikātu, piem., sertificēts lexus autoserviss vai BMW serviss. Sazinoties ar tādu servisu, Jūs bes šaubām saņemsiet labas kvalitātes servisu pie tam ar garantiju jebkura varianta pakalpojumam. Diemžēl tādu uzņēmumu pakalpojumi nebūs lēti un izdevīgi.
Daudzu zīmolu auto servisos būs veikts auto remonts neatkarīgi no tā markas, valsts un ražošanas gada. Visbiežāk tādas firmas sniedz arī servisa garantijas un pilda labu remontu. Un tas arī var būt, piem., sertificēts toyota autoserviss, bet nav markas pārstāvniecība. Un, protams, šeit pakalpojumu izdevumi būs mazākas nekā pie dīlera. Tāds autoserviss Juglā atrodams, vai pat arī citā Rīgas mikrorajonā kā arī šeit var saņemt tādus pakalpojumus, kā riepu montāža un balansēšana, auto diagnostika, un arī pats remonts uc. Tādi autoservisi aizņem apmēram trīsdesmit vienu procentu tieši no kopējā tirgus.
Un ir auto remonts, kas realizēts garāžā, kura standartā ir neliela darbnīca, kurās darbojas dažādi darbinieki. Šajās vietās automehāniķis varētu būt arī pieredzējošs un vēl lietpratīgs, tomēr bez nepieciešamās izglītības, pie tam uziet lietpratēju ir diezgan smags uzdevums. Visbiežāk tādās garāžās tiek realizēts zemas kvalitātes auto remonts. Tanī pat brīdī netiks piedāvātas nekādas garantijas, bet izmaksas šajā vietā, visticamāk, būs mazākas.

Nosacījumi, kurus jāņem vērā, ja tiek meklēts autoserviss Rīgā vai arī citur mūsu valstī

Galvenie faktori, kuri jāņem vērā izdarot servisa atlasi:
1)Aprīkojums – bez laba inventāra komplekta nav iespējama kvalitatīva auto diagnostika un pat parasta riepu montāža un balansēšana. Tādēļ vienmēr noskaidrojiet, kāds tad pacēlājs vai cita veida inventārs ir servisā, tādā, piemēram kā, sertificēts lexus autoserviss;
2)Darbinieki – Profesionāls automehāniķis ir labas kvalitātes pakalpojumu pazīme. Kad darbiniekam nav vienkāršāko zināšanu vai varbūt viņam ir grūti noteikt avārijas cēloni, labāk neriskējiet! Arī tad, ja Jums vajadzīgs auto elektriķis, jo šodien jaunās mašīnas būs diezgan atkarīgas tieši no elektronikas tajā.
3) Rezerves daļas – uzziniet par materiāliem kā arī izvēlētajām detaļām. Atcerieties, kad zemas kvalitātes rezerves daļas izmantošana, pēc kāda laika jau var radīt neatgriezeniskas sekas mašīnai.
Jāsaprot, ka tieši kvalitatīva autoservisa izraudzīšanās ir drošība un arī ilga mašīnas mūža garantija. Uzziniet draugu atsauksmes un tad izvēlieties servisus, kur tad ir atbildīgi tieši par piedāvāto pakalpojumu kvalitāti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *