Jumta siltināšana pēc mūsdienīgām prasībām

Jumts un paša jumta konstrukcija aizņem svarīgu vietu mājas celtniecības budžeta plānošanā, jo to iespējams būvēt dažādu pie tam varētu būt izmantotas jumta kopnes un spāres kā stila elements. Dažādie jumta konstrukcijas veidi var tik ļoti atšķirties savā starpā, ka ietekmē izmaksas, kuras varētu būt , gan arī pretēji – nesaprotami lielas. Pats jumta segums un tā slīpuma leņķis ietekmē arī bēniņu iekārtošanas iespējas, kā arī izveido pašas mājas ārējo izskatu. Turklāt nemaz nedrīkst aizmirst, kad arī jumta un bēniņu siltināšana ieņem svarīgu lomu celtniecības procesa īstenošanā.

Nestandarta jumta segums – kādi eksistē izvēles varianti?

Pats jumta segums var būt metāla, bitumena lokšņu, dakstiņu, bitumena uzkausējamais jumts, kuru izmanto, kad būvē plakano jumtu, un ir nezazbezta šīfera mājas jumts. Kāds tieši jumta segums būtu labākais un kāda tieši jumta uzstādīšana ir piemērota Jums, ir atkarīgs jau no tā, kāda tipa var būt jumta konstrukcija. Vispopulārākie ir divslīpju vai vienslīpes jumti, kur pati uzstādīšana tiek īstenota, piemērojot šīferi vai arī dakstiņu pārklājumu. Savukārt metāla jumti būs labākais variants dārza mājām. Sarežģītie jumta konstrukcijas veidi var tikt piemēroti individuālam prasībām, veidojot diezgan interesantus māju stilus, šeit vislabākais jumta segums būtu bitumena loksnes, kas arī ir ekonomiskākais izvēles variants.

Koka kopnes Jūsu mājā

Jumta kopnes ir tāda veida jumta konstrukcija, kas savā starpā savienojas kopā ar tērauda plāksnēm, tādējādi var iegūt izturīgu konstrukciju un arī tiks ietaupīta pati koksne. Kopnes ražo no sausas koksnes un tad šīs konstrukcijas apstrādā ar aizsarglīdzekļiem, tādējādi padarot kopnes gan ugunsdrošas, gan arī ilggadīgas. Bet, jumta spāres jau pieprasa līdz pat trīs reiz vairāk kokmateriālu, padarot koka kopnes par labāku alternatīvu. Jumta kopnes ir izturīgas un viegli uzstādamas, un šāda jumta konstrukcija tiek izmantota gan dzīvojamās mājās, kā arī saimniecības telpās vai ražošanas ēkās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *