Kāda tieši tipa grīdas būs Jūsu mājās?

Grīdas aizņem ievērojamu jebkuras mājokļa vai dzīvokļa telpas daļu. Lai tiktu sameklēti piemērotākie grīdas segumi, būtu jāievēro ne tikai telpas vispārējais stils, bet arī apstākļi, kādos dotais izejmateriāls tiks izmantots. Ja bērnistabai var uzlikt kovrolīnu, tajā pat laikā vannas istabā labāk būtu izvēlēties flīzes. Dzīvojamā istabā tiešām ir pierasts lamināts, parkets vai ielietās grīdas, pieliekamajos iespējams ieklāt ar parasto linoleju. Mūsdienu tirgus ir tik bagāts, ka pat katrs var atrast atbilstošas grīdas veidus, kas atbildīs visām prasībām un būs piemērots arī pēc cenas.

Uzzini vairāk – https://gridasstils.lv/kategorija/vinila-gridas-segumi/

Parkets vai lamināts, ko labāk piemeklēt?

Pētot, kādi tieši grīdas segumi ir sameklējami, nenoliedzami, sakumā vērību aiztur tieši lamināta grīdlistes, kas atrodami gandrīz ikvienā mājā. Lamināts izceļas ar izturīgu virsmu, kas saglabā labu ārējo izskatu daudzus gadus. Pie plusiem ir pieskaitāma pati lamināta ieklāšana, tā kā tā ir vienkārša un saprotama. Šīs grīdlīstes ir ar labu ugunsizturību un vienlaicīgi šajā materiālā neiedzīvojas kukaiņi un mikroorganismi. Kaut gan neņemot vērā plusus, lamināts ir prasīgs pret pirmatnējo segumu. Te vajadzīga nolīdzināta un sausa virsma, tādēļ šeit grīdas vispirms ir jāsagatavo. Šī veida grīdas dēļi nav atjaunojami, tādēļ pēc bojājuma lamināts ir jāmaina pilnībā. Ieteicams ielāgot, ka lamināta grīdas dēļi priekš dzīvojamās telpas ir divdesmit pirmās, otrās un trešās klases tipa.

Parketa grīdlīstes tiek izmantotas jau daudzus gadus, taču pats parkets nemaz nezaudē to popularitāti. Lielā parketa cena noliek šo materiālu pie augstas grīdas klases, kuru izvēlās bagātie cilvēki. Šis moments, ka grīdas dēļi no parketa ir tik dārgi, var paskaidrot ar to, ka šis materiāls ir no īsta koka, kurš kalpo vairākus gadus un to var atjaunot. Pats parkets tiek ražots no dažāda tipa . Sākumā, koka daļa tiek sagriezts, tad tas iziet trīs apstrādes posmus un pārvēršas parketā. Ir pieejams trīsslāņu parkets, kur pati parketa cena būs daudz pieejamāka. Lai parketa grīdas dēļi visus pēc iespējas ilgāk iepriecinātu, jau ir jāvērš uzmanība ne vien to kvalitātes līmenim, bet arī pareizai uzstādīšanai, it īpaši sagatavošanās posmam, kas sastāv no līdzināšanas un uzlikšanas. Bieži vien labs parketa centrs piedāvā darbiniekus, kuri spēs padarīt darbu kvalitatīvi.

Pirms izvēlēties, vislabāk doties pa tiešo pie profesionāļiem, priekš tam, lai konsultēties grīdas jautājuma izvēlē. Parasti, laikā kad tiek izvēlēts salonā lamināts, akcija būs noteicošais moments konkrēta modeļa izvēlē. Vienmēr apskatiet nosacījumus, jo vienu un to pašu preci var nopirkt lētāk. Bieži vien lamināta cena atkarīga no tā klases, ir rekomendējams izrunāt šos jautājumus ar konsultantu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *